Projenin Adı: Isports: Integrated Approach for the Prevention, Detection and Combat of Sexual Harassment in Sports
Projenin Numarası: 623032-EPP-1-2020-1-EL-SPO-SCP
Proje Süresi: 24 Ay 01/01/2021-31/12/2022
Proje Bütçesi: 397.490,00 €
Proje Koordinatörü: The University of Thesaaly (Panepistimio Thessalias)
Projenin Hedefi
ISports projesinin temel amacı, genç sporcuların her türlü cinsel tacizden korunması için bütünsel bir yaklaşım geliştirmektir. 4 AB Üye Devletlerinde (İtalya, Yunanistan, Kıbrıs, İrlanda) ve Türkiye’de durum analizleri, politika önerileri ve eğitim programları hazırlanmasıyla spor profesyonellerini, genç sporcuları ve spor kulüplerini cinsel tacizin tespiti, önlenmesi ve mücadele edilmesi konusunda bilinçlendirmeyi hedeflemektedir.
Proje Faaliyetleri:
- Bütüncül genç sporcuları koruma yaklaşımının bir parçası olarak, cinsel tacizi tespit etme-bildirme ve önlemeye odaklanarak spor kulüpleri içindeki politika ve hizmet sunumundaki boşlukları ele almak.
- Spor profesyonellerinin, sporcuların ve ebeveynlerin riskleri ve hakları ile cinsel tacizin tespiti, yönetimi ve önlenmesi konusunda kapasite geliştirmelerini desteklemek.
- Genç sporcuları desteklemek için sürdürülebilir ve aktarılabilir mekanizmayı uygulamaya koymak
- Cinsel tacizin tespit edilmesi-bildirilmesi ve önlenmesi konusunda spor profesyonellerinin, sporcuların, ebeveynlerin, spor derneklerinin ve toplumun farkındalığını artırmak.
- Spora özel politika oluşturmaya katkıda bulunmak
Öğrenicinin konu hakkında bilgisinin anlaşılması için uzmanlar tarafından oluşturulmuş cinsel tacize ilişkin bir dizi soru ve ifadelerden oluşur. Ön test niteliği taşır.
Modül 5 dersten oluşmaktadır. Sporda cinsel tacizi anlamak, tanım, taciz türleri, sporda cinsiyet klişeleri ve tacizin nerede nasıl gerçekleşebileceğine dair içerikleri kapsamaktadır.
Modül 5 dersten oluşmaktadır. Sporda cinsel tacize ilişkin küresel girişimler, Sporda cinsel tacize ilişkin politika önerileri, Spor Kulüplerinin Rol ve Sorumlulukları, Federasyonların Rol ve Sorumlulukları, Sınırlar konularına dair içerikleri kapsamaktadır.
Modül 5 dersten oluşmaktadır. Mağdur Eylemleri, Cinsel Tacize Tanık Olmak, Federasyon Eylemleri, Yasal İşlemler, Şikayet Mekanizmaları konularına dair içerikleri kapsamaktadır.
Modül 5 dersten oluşmaktadır. Soruşturma Süreci, Genel Veri Koruma Yönetmeliği ve Spor,Gizlilik Sorunları, İnsan Hakları, Düzeltici İşlemler konularına dair içerikleri kapsamaktadır.
Modül 5 dersten oluşmaktadır. Takım Sporlarında Vaka Çalışmaları, Takım Sporlarında Referanslar, Bireysel Sporlarda Vaka Çalışmaları, Bireysel Sporlarda Referanslar konularına dair içerikleri kapsamaktadır.
Öğrenicinin konu hakkında modül sonrası bilgisinin anlaşılması için uzmanlar tarafından oluşturulmuş cinsel tacize ilişkin bir dizi soru ve ifadelerden oluşur. Son test niteliği taşır.